fakta / Praktiske oplysninger

Godt klædt på

Vejrudsigten bliver en vigtig del af hverdagen, når man er forældre til et barn i skovbørnehave. I Skovtrolden er børnene udendørs op til fem timer dagligt, og de skal klædes på efter vejr og årstid. Vi tager aldrig direkte til hytten, derfor skal børnene have det rigtige tøj på fra start af.

Til en start kan det måske være lidt uoverskueligt med to væresteder og årstidernes til tider bratte skift. Efter den første vinter lysner det dog både i vejret og med hensyn til tøjrutinen. En tommelfingerregel er, at det tit er koldere og mere blæsende i skoven end i byen.

En skovbørnehave kan betyde merudgifter til tøj og udstyr. Vi giver gerne råd og vejledning herom. Barnet er fx. nødt til at have et ekstra sæt regntøj og gummistøvler stående i hytten så det altid kan få tørt og varmt tøj på, når vi kommer tilbage fra tur.

Det er desuden vigtigt, at tøjet er rummeligt og enkelt at tage på. Vi arbejder nemlig målrettet på at gøre børnene selvhjulpne. Børn, der kan selv, vokser.

Bestyrelsen har udarbejdet en  Tøjguide

 

Bageordning og eftermiddagsmåltid

I Skovtrolden er det forældrene, der på skift står for eftermiddagsmaden til alle børnene. Vi har en eftermiddagsmadordning, der betyder, at man seks-otte gange årligt skal levere et eftermiddagsmåltid til 45 børn - typisk boller af en slags, samt frugt eller grønt. Af hygiejemæssige årsager må der ikke serveres brød, der er smurt hjemmefra.

Børnehavens bestyrelse har udarbejdet et forslag til, hvordan et sundt og mættende eftermiddagsmåltid ser ud. Der er enighed om, at det ikke må være (for) sukkerholdigt - altså ikke kage, kanelsnegle eller æbleskiver.

Forslag til et eftermiddagsmåltid kunne være: Grove boller, pølsehorn eller et stykke rugbrød. Dertil en halv banan/ en gulerod/ cherrytomater/ vindruer/ skoleagurker eller små æbler.

 

Busturen

Vi bliver transporteret fra Klostergade til skoven af det private busselskab PP Busser hver dag. I bussen er alle børn spændt fast med sikkerhedsseler. I bussen har vi nøje besluttet, hvor børnene sidder. Vi ser det som et vigtigt arbejdsredskab ift. relationer og social dannelse. I bussen går de voksne rundt og siger godmorgen til hvert barn Vi forbereder børnene på dagens gang og fredag synger vi fredagssang hele vejen fra Tangkrogen og ud til hytten. Det er dejligt at køre med bussen med sine gode venner hver dag.

Forældre kan altid aftale at tage med barnet i skoven en dag. Der er som regel en ledig plads i bussen til jer.

Skovtrolden | Klostergade 37, 8000 Århus C