fakta / Praktiske oplysninger
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Godt klædt på

Vejrudsigten bliver en vigtig del af hverdagen, når man er forældre til et barn i skovbørnehave. I Skovtrolden er børnene udendørs op til fem timer dagligt, og de skal klædes på efter vejr og årstid.

Til en start kan det måske være lidt uoverskueligt med to væresteder og årstidernes til tider bratte skift. Efter den første vinter lysner det dog både i vejret og med hensyn til tøjrutinen. En tommelfingerregel er, at det tit er koldere og mere blæsende i skoven end i byen.

En skovbørnehave kan betyde merudgifter til tøj. Vi giver gerne råd og vejledning om indkøb af tøj og udstyr. Det kan for eksempel være en god idé at have et ekstra sæt regntøj og gummistøvler stående i skovhytten. Her er der også tørreskabe og plads til skiftetøj.

Det er desuden vigtigt, at tøjet er rummeligt og enkelt at tage på. Vi arbejder nemlig målrettet på at gøre børnene selvhjulpne. Børn, der kan selv, vokser.

 

Bageordning og eftermiddagsmåltid

I Skovtrolden er det forældrene, der på skift står for eftermiddagsmaden til børnene. Vi har en eftermiddagsmadordning, der betyder, at man cirka seks gange om året skal levere et eftermiddagsmåltid til alle 40 børn - typisk boller af en slags, samt frugt eller grønt. Af hygiejemæssige årsager må der ikke serveres brød, der er smurt hjemmefra.

Børnehavens bestyrelse har fundet frem til, hvordan et sundt og mættende eftermiddagsmåltid ser ud. Der er enighed om, at det ikke må være (for) sukkerholdigt - altså ikke kage, kanelsnegle eller æbleskiver.

Forslag til et eftermiddagsmåltid kunne være: Grove boller, pølsehorn, groft knækbrød, et stykke rugbrød og dertil en halv banan/en gulerod/cherrytomater/vindruer/skoleagurker eller små æbler.

 

Busturen

Vi bliver transporteret fra Klostergade til skoven af det private busselskab Todbjerg Busser hver dag. I bussen er alle børn spændt fast med sikkerhedsseler.

Forældre kan altid aftale at tage med barnet i skoven en dag. Der er som regel en ledig plads i bussen til jer.

Skovtrolden | Klostergade 37, 8000 Århus C