Hverdagen

Børnehaven åbner hver dag klokken 06.30 i Klostergade. Indtil kl. 7:30 er der morgenmad - som regel havregryn og lune boller.

En udstoppet ræv skuer fra vindueskarmen i børnehavens opsamlingslokaler udover Klosterport. I årenes løb har det hjulpet mange børn med at vinke farvel til far eller mor - derfor navnet: Vinkeræven.

Indtil klokken nærmer sig 9, er der gang i den på stuerne, i puderummet, dukkekrogen og i prinsesserummet. Så skal der ryddes op, tisses af, tages overtøj og rygsække på – hvorefter vi samles på de to stuer. Vi går gruppevis – Muldvarpe og Tudser – ned til bussen, der holder i Klostergade. Nogle børn bliver afleveret direkte ved bussen af deres forældre.

Når vi kommer til skoven, lægger vi ud med at spise den medbragte frugt. Vi deler os for det meste i mindre grupper og tager på ture ud i terrænet. Her har vi vores faste baser rundt om i skoven og ved stranden - udvalgte steder, hvor børn og voksne specielt godt kan lide at være. Nogle gange har de voksne planlagt en aktivitet, som for eksempel at stege pølser over bål eller at fiske krabber. Andre gange lader vi bare børnene lege.

Ved 11-tiden er det tid til madpakker. Dem samles vi om og spiser i fællesskab. Det er hyggeligt og giver ro og plads til at tale sammen. En stor del af året spiser vi udenfor, ved hytten eller undervejs på ture i og omkring skoven. Om vinteren, når det bliver for koldt for de små fingre, går vi indenfor i hytten.

Senest klokken 13 er alle samlet ved hytten, og frem til klokken 14 skiftes personalet til at holde pause. Så ringer vi med klokken, og alle mand rydder op.

Efter oprydningen pakker børnene deres rygsække og samles gruppevis ved de to opsamlingssteder tæt på hytten. Her sluttes dagen i skoven af, og børnene får serveret eftermiddagsmad, som forældrene på skift medbringer til alle børnehavens børn(se Praktiske oplysninger). Her er der også tid til børnenes fortællinger, at synge en sang, eller at en af de voksne fortæller en historie. Alt i alt er samlingen et trygt og godt sted at øve sig i at udtrykke sig i et større forum og lære at lytte og modtage en kollektiv besked. Den daglige samling er med til at opbygge følelsen af fællesskab.

Omkring klokken 14.30 går det hjemad mod Klostergade. Her bliver nogle børn hentet ved bussen, og andre går med op i opsamlingslokalerne, hvor der som regel hurtigt bliver trængsel ved tegnebordet og i sofaen. Efter en aktiv dag i skoven sørger de voksne for rammerne til en rolig eftermiddag. Men de børn, der trænger, kan selvfølgelig brænde den ekstra krudt af i puderummet. Her er der også tid til at snakke med forældrene om børnenes dag i skoven. Og alt muligt andet…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skovtrolden | Klostergade 37, 8000 Århus C